maandag 20 januari 2014

Frühlingsstrudel (Lente Strudel)Onze zoons zijn 14 en 16 jaar oud en zijn een beetje aan het dromen over hun toekomstige studies en het op kamers gaan. Eén van de dingen die ze zich wensen, als ze niet meer zo vaak thuis komen eten, is een eigengemaakt kookboekje met handige, lekkere favoriete recepten van thuis. Daar hoort absoluut hun favoriete recept van mijn Frühlingsstrudel in. Een overheerlijke en gezonde strudel die ook nog super simpel te maken is, wat willen die jongens nog meer?!

Ingredienten:
1 Pakje bladerdeeg (liefst aan 1 stuk op bakpapier, zoals van TanteFannie)
1 Beker Creme Fraiche
750 g Spinazie (liefst verse), gekookt en uitgelekt
250 g Schapenkaas/ Feta
1 ei
4-5 teentjes Koofllook (of minder naar eigen smaak)
Zout
PeperBereiding:
Het Bladerdeeg uitrollen en de lap in het midden met Creme Fraiche bestrijken. De goed uitgelekte en afgekoelde spinazie fijn snijden en door elkaar roeren met  knoflook, gebrokkelde Fêta, zout en peper. (even proeven of het zout genoeg is, let op Fêta is ook al beetje zout van zichzelf!) In het midden van het deeg een "lange worst"maken van de spinazie, zijkanten vrij houden en naar binnen klappen. Het deeg oprollen en beetje vast drukken/plakken. Met opgeklopte ei bestrijken voor een mooi bruin korstje. Bakken ongeveer 20 minuten bij 200 graden (hete lucht oven). 

Dit recept is genoeg voor 4 kleine eters. Geef er dan nog een lekkere tomatensalade bij.
Als voorgerecht met een lekker zureroom/bielook sausje.
Of voor 2 hongerige "Spitzbuben" die van een zware training komen;-


Spitzbube is een koosnaampje voor een jongen die wat kattenkwaad uithaalt. Ook zijn het heerlijke Oostenrijks/Duitse Kerst-Koekjes waarvan later meer op deze blog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten