maandag 3 maart 2014

De perfecte KaiserschmarrenZaterdag hockeyden wij alle drie, mijn broer, jongere zusje en ik. Eerst bij Shinty in Driebergen en later bij Schaerweijde. Iedereen in de familie leefde voor die wedstrijden, mijn moeder kwam vaak kijken en mijn vader zette zich in als scheidsrechter of voor het bestuur.

 Weinig tijd was er over om te koken, dus haalden wij af en toe frietjes bij de lokale snackbar. Maar meestal maakte mijn moeder snel een tomaten-soep met als toetje overheerlijke Kaiserschmarren en verse appelmoes. Eén gote calorieën-bom, perfect voor een zaterdag vol sport! Of gewoon zomaar lekker nagenieten van die heerlijke skivakantie in Oostenrijk!

Nagekookt uit het tijdschrift "Essen und Trinken" nr.3/2006
Ingrediënten:
60 gr rozijnen
( 2 El Stroh rum)
8 eieren (M)
500 ml melk
1 zakje vanillesuiker
250 gr meel (gezeefd)
125 gr suiker
snufje zout
170 gr boter
poedersuiker 
appel- of pruimencompote of bolletje vanille ijs

Bereiding:
Rozijnen 2 uur in rum weken (of in water). Alle eieren splitsen. Eigeel met melk en vanillesuiker beetje schuimig mixen met een handklopper, dan meel er door mengen. Eiwit met snufje zout stijf kloppen en langzaam 50gr suiker  erdoor mixen. Eiwit voorzichtig door het deegmengsel scheppen en vervolgens de rozijnen er voorzichtig door roeren. Bakblik invetten met 20 gr boter en het deeg erover verspreiden. In het midden van een voorverwarmde oven op 220 graden bakken (hete lucht 200 graden). 10 - 15 minuten. Af en toe kijken of de Schmarren niet aanbrandt! Als de Kaiserschmarren mooi goudgeel is uit de oven halen. 


75 gr boter in een anti-aanbak koekenpan smelten. De Schmarren met 2 vorken in grove stukken hakken en de helft van de Schmarren in de boter bruin bakken. Hierbij langzaam 50 gram suiker toevoegen en zo lang bakken tot de suiker licht gekaramelliseerd is en de schmarren een krokant korstje heeft.
Nu de tweede helft van de schmarren op dezelfde manier bakken. Bestrooien met een dikke laag poedersuiker en meteen serveren met de compote of vanille-ijs.
Liebe Grüsse, Elisabeth

Geen opmerkingen:

Een reactie posten